Hozzávalók kb. 12 szelethez:
- 250 g rétesliszt
- 15 gramm élesztő
- kb. 120 g ivóvíz
- egy csipetnyi só
- 7 evőkanál kristálycukor
- 600 g borszőlő (itthon az oportói vagy otelló szőlő)
- 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
Az élesztőt a meleg vízzel és a liszttel elkeverjük és jól eldogozzuk, majd a masszát megsózzuk és 3 kanál olívaolajat, illetve 3 kanál cukrot hozzáadunk. Újra átgyúrjuk és kelni hagyjuk kb. 2 órán át úgy, hogy a kelt tészta nagysága duplájára növekedjen. A tésztát kinyújtjuk annyira, hogy a 25 cm átmérőjű sütőformába kétszer beleférjen. A kiolajozott sütőformába a tésztát középre helyezzük, egyenletesen megszórjuk az előzőleg megmosott szőlőszemekkel, meghintjük 2 evőkanál cukorral, majd a tészta kilógó részével betakarjuk a szőlős tésztát úgy, hogy 2 réteg tésztát kapjunk. A megmaradt szőlőszemekkel, a maradék cukorral és olívaolajjal újra meghintjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 15 percig, majd 150 °C-on készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! Ha ízlett, kóstold meg ezt a tradicionális toscan száraz sütit is, amit most elkészíthetsz, és akár karácsonykor is kínálhatod vele a vendégeket! Ha pedig arra vagy kíváncsi milyen is az eredeti kóstold meg a Toscana Clubban, ahol más, hamisítatlan olasz sütit is megkóstolhatsz!
Hozzászólás zárolva.