Facebook hozzászólás
743

Friss húsgolyók keleti currys kalanddal

Két ember van. Az egyik szereti a curryt, a másik meg nem. Én a kedvelők közé tartozom. Először Svájcban ettem pikáns, ananászos currys csirkét. Elképesztően finom volt! Ezt a csodás fűszert azóta sem tudtam megunni! Jöjjön most egy húsgolyó, amit akár valamelyik karácsonyi partira is elkészíthetsz!

Hozzávalók:

Currys fasirtgolyó joghurtos mártogatóval, Kép: nosalty
Kép: nosalty
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 ek aprított koriander
  • 2 közepes szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime-ból nyert lime héja
  • 1 ek curry paszta
  • bors
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
Keverd össze a darált húst az aprított korianderrel, újhagymával, reszelt fokhagymával és citromhéjjal. Ízesítsd curry pasztával, sózd, borsozd, majd add hozzá a tojást, és zsemlemorzsát, amennyit felvesz, vagyis, hogy könnyen kis, diónyi golyókat formázhass belőle. Hempergesd meg zsemlemorzsában, majd irány a forró olaj! Ne felejtsd el időnként megforgatni, hogy mindenütt egyenletesen átsüljön! Szűrőlapáttal szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitasd. Lepénykenyérrel és mentás joghurttal a legfinomabb! Ez egy igazi keleti csábítás – ígéri az ízHUSZÁR! És ha megszeretted Te is a curryt, íme egy isteni, másik, keleti recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!