Facebook hozzászólás
289

Gazdagságot hozó lencseleves

A hagyomány szerint azért kell lencsét enni január elsején, hogy sok pénzünk legyen az új esztendőben. Ezt sose vettem komolyan, de miután a férjem meg imádja a lencselevest, ám legyen! Már az első annyira jól sikerült, hogy azóta is ismétlem! Próbáljátok ki, mert rendkívül ízletes!

Hozzávalók négy gazdagodni vágyó szájhoz:

Üvegtálból kiborított lencse közelről, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 20 dkg lencse
  • 2 dkg zsír (vagy két kanál olaj)
  • 2 dkg liszt
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk pirospaprika
  • ecet
  • tárkony
  • 1 db babérlevél
  • cukor – elhagyható!

 

Elkészítés:

Előző nap áztasd be a lencsét langyos vízbe. Na, erről a részről már lemaradtál, de ne izgulj, így lassabban fő meg, és ez a leves holnap is remek lesz! Tedd fel főni úgy két liternyi vízbe. Közben tisztítsd meg a zöldségeket, vágd őket hosszába. Dobj bele minden egyebet. Készíts világos színű, hagymás, paprikás rántást, és add hozzá! Ha van otthon egy kis füstölt hús, köröm, csülök vagy mondjuk egy kis szalonnabőr, tedd bele! Ettől lesz igazán pompás!

Gazdagodjatok és …

Ja, és ha valakinek bejött a jóslat, nyugodtan írhat! Sok szerencsét! Amúgy van ám egy gombás változat, azt is érdemes kipróbálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!