Facebook hozzászólás
257

„Lusták” almás falatkája P&P módra

Képzeljetek el egy nagyon fiatal, nagyon szép, nagyon okos hölgyet, aki két aranyos, pici gyerek anyukája, és nem mellesleg a Piac és Profit kiváló jogásza, Dr. Sikó Viktória! Ezt a receptet fáradhatatlan és remek kolléganőm küldi Nektek, hogy megmutassa, a legelfoglaltabb mamik is tudnak friss, egyszerű, olcsó, farsangi sütit összedobni a gyerekek kedvéért! Rajta, lányok!

Hozzávalók:

Almás süti készítése három fázisban, Kép: Sikó Viktória
Kép: Sikó Viktória
  • 1 adag kész levelestészta
  • 3 db édes alma
  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint fahéj
  • pár csepp citrom
  • 1 tojás fehérjéje felverve

Elkészítés:

Nyújtsd ki a leveles tésztát. Az almákat hámozd meg, reszeld le, ízesítsd a cukorral, a fahéjjal, a citrommal és keverd össze. A tésztát felezd el, egyenként nyújtsd ki, kockázd be. A tésztadarabok közepére tégy a töltelékből, majd fedd le egy másik, ugyanakkora tésztadarabbal. A széleket nyomkodd össze, majd egy villával szurkáld meg a tetejét, hogy az almából kijövő pára ne dobja szét a sütit. Kend meg a tetejét a tojásfehérjével, a párnácskákat pedig tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Látni fogod, amikor kész!!! Nagyon fincsi! Jó étvágyat!

Ezzel az almás sütivel sem vallsz majd szégyent!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!