Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál
Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!
Hozzávalók nyolc éhes szájhoz:
- 2 szép felpucolt csirke
- 2 sütőzacskó
- 2 nagy (édes) alma
- 2 narancs vagy 4 mandarin
- 2 vöröshagyma,
- 1 cs újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 ek méz
- 1 cs petrezselyem
- olaj
- só
- bor
Elkészítés:
Kockázd fel az almákat, a narancsokat, a hagymákat. Kívül-belül sózd, borsozd be a csirkéket. Tegyél a hasukba az almából, a narancsból, a hagymából, amennyit tudsz, és kösd össze a combokat. Önts egy kis olajat a sütőzacskókba. A csirkéket külön-külön rakd be. Dobd rá a megmaradt gyümölcsöket, hagymákat. Önts alájuk 1-1 dl fehérbort, szórd meg petrezselyemmel, és zárd le szorosan a zacskó végét a mellkelt műanyag zsineggel. Hústűvel 1-2 helyen szúrd át a zacskót, hogy a felesleges gőz kimenekülhessen. Az egészet tedd egy tepsibe.
200-220 fokos előmelegített sütőben süsd úgy 35 percig. Ezután kapd ki a sütőből, ollóval nyisd szét a zacskót. Légy óvatos, nehogy a forró gőz megégesse a kezedet! Mézezd be a csirkéket mindenütt a hasuknál, a combjaiknál, és így, szabadon süsd még kb. 20 percet, amíg aranybarna nem lesz! Vedd ki a sütőből, pihentesd egy 10 percet, és csak ezután kezd el szeletelni. A zacskóban maradt sült almás-narancsos-hagymás anyagot tedd turmixgépbe, hogy finom szósszá váljon, és ezzel öntsd le a csirkét! Kínáld krumplipürével! Mennyei!
Jó étvágyat!
Itt egy másik kedvenc, ami egy belga hercegnő emlékére készült!
Hozzászólás zárolva.