Facebook hozzászólás
2 126

Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál

Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!

Hozzávalók nyolc éhes szájhoz:

Sütűzacskókba bekészített mézes-almás-narancsos sült csirke készítése, Kép: László Márta
Sütés előtt, Kép: László Márta
  • 2 szép felpucolt csirke
  • 2 sütőzacskó
  • 2 nagy (édes) alma
  • 2 narancs vagy 4 mandarin
  • 2 vöröshagyma,
  • 1 cs újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • 1 cs petrezselyem
  • olaj
  • bor

Elkészítés:

Kockázd fel az almákat, a narancsokat, a hagymákat. Kívül-belül sózd, borsozd be a csirkéket. Tegyél a hasukba az almából, a narancsból, a hagymából, amennyit tudsz, és kösd össze a combokat. Önts egy kis olajat a sütőzacskókba. A csirkéket külön-külön rakd be. Dobd rá a megmaradt gyümölcsöket, hagymákat. Önts alájuk 1-1 dl fehérbort, szórd meg petrezselyemmel, és zárd le szorosan a zacskó végét a mellkelt műanyag zsineggel. Hústűvel 1-2 helyen szúrd át a zacskót, hogy a felesleges gőz kimenekülhessen. Az egészet tedd egy tepsibe.

Kész mézes almás sült csirke, Kép: László Márta
Megsült! Kép: László Márta

200-220 fokos előmelegített sütőben süsd úgy 35 percig. Ezután kapd ki a sütőből, ollóval nyisd szét a zacskót. Légy óvatos, nehogy a forró gőz megégesse a kezedet! Mézezd be a csirkéket mindenütt a hasuknál, a combjaiknál, és így, szabadon süsd még kb. 20 percet, amíg aranybarna nem lesz! Vedd ki a sütőből, pihentesd egy 10 percet, és csak ezután kezd el szeletelni. A zacskóban maradt sült almás-narancsos-hagymás anyagot tedd turmixgépbe, hogy finom szósszá váljon, és ezzel öntsd le a csirkét! Kínáld krumplipürével! Mennyei!

Jó étvágyat!

Itt egy másik kedvenc, ami egy belga hercegnő emlékére készült!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!