Facebook hozzászólás
3 206

Erdélyi korhelyleves – lightosan

Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!

Hozzávalók:

Kész főtt, füstölt csülök egy fehér tálban, Kép: Veres József
Megfőtt a csülök, Kép: Veres József
  • 1 füstölt csülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1/2 kg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csombor (más néven borsikafű) ízlés szerint
Káposztafőzés egy nagy, kék fazékban, Kép: Veres József
Fő a káposzta, Kép: Veres József

Elkészítés:

Főzd puhára a csülköt egy nagy fazékban. Ha kész, tedd ki tálra. A savanyú káposztát egyszer mosd át vízzel, hogy a kész leves annyira mégse legyen „vad” savanyú. A csülök levébe tedd bele a káposztát, és főzd kb. 1 órán át.
Így készítsd a húsgolyókat! Kép: Veres József
Így készítsd a húsgolyókat! Kép: Veres József

Közben gyúrd össze a darált húst a nyers rizzsel, a sóval, a borssal, az apróra vágott fokhagymával, a paprikával, a tojással. Készíts belőle kis gombóckákat. Ha kész, egyenként tedd bele a káposztás levesbe, szórd meg a csomborral és főzd kb. fél óra alatt készre. Ezalatt kockázd fel a csülköt, és ha megfőttek a gombóckák, azt is tedd a levesbe. Ha nagyon „sápadtnak” látod, 1-2 piros evőkanál paprikát még tehetsz hozzá! Nincs benne zsír, nincs benne liszt, tehát tényleg lightos! Tálaláskor díszítsd egy karika erős paprikával!

Jó étvágyat!

Erdélyi korhelyleves egy fehér tányérban, Kép: Veres József
Kép: Veres József

Ha szereted a csülköt, íme, itt egy másik recept is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!