Facebook hozzászólás
632

Klasszikus, bevált kuglóf

Vannak dolgok, amiket nem érdemes megújítani. A kuglóf például pont ilyen. Ez bizony egy zsíros, nem éppen diétás sütemény, de annál finomabb! Ezekkel az arányokkal nem lesz száraz és megvan az a sűrűsége is, ami ennek a tésztának a jellegzetessége. Merthogy a kuglóf nem kalács!

Hozzávalók: 

Kuglóf cukormázzal leötve, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 150 g vaj (ha mindenképpen egészségesebbet szeretnénk, akkor margarin is lehet)
  • 2 dl tejszín
  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 375 g finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • ízlés szerint egy kis reszelt citromhéj, vagy kakaópor (elhagyható)

Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaó kivételével összekeverjük, kézi habverővel robotgéppel addig dolgozzuk, amíg egészen krémszerű nem lesz.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát. Ha kakaós kuglófot szeretnénk, akkor csak a tészta kétharmadát öntjük a formába, a maradékhoz keverjük a kakaóport, és a barna tésztát a másik tetejére csorgatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük, ami nagyjából 45 perc.

Ha kihűlt és kivettük a formából, tehetünk rá csoki- vagy cukormázat, ehetünk hozzá lekvárt, de a legjobb talán hagyományos módon, magában, egy pohár tejjel vagy kakaóval. Isteni reggelire vagy uzsonnára is!

Itt egy másik klasszikus, az almás pite!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!