Facebook hozzászólás
983

Mänzel-szelet: Bajorországból hoztam

El nem tudtam képzelni, hogy mit takarhat ez az elnevezés. Kishitűként úgy gondoltam, biztosan valami egyszerű rántott szelet – féleség. Nos, nem csalódtam, … csak abban, hogy annál százszor finomabb, ízletesebb, igazi gasztronómiai élvezet. Akkor eldöntöttem nálunk mostantól ilyen a rántott hús! Itt a hazai prototípus! Feltétlenül próbáld ki!          

Hozzávalók: 

Pici fehér abroszon füstszínű üvegtányér, rajta a Mälzer-szelet, mellette savanyított uborka: Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • karajszeletek (fejenként 2-2, 12-15 dkg-os szelet)
  • panírozáshoz: liszt, tojás, prézli
  • mustár
  • sör

Elkészítés:

Készíts mindent elő úgy, ahogy a rántott szelethez szoktál. Enyhén sózd be a hártyáitól, megtisztított, picit bevagdosott hússzeleteket. A szuper trükk most jön! Vékonyan kend be mustárral a szeleteket, tedd egymásra, majd öntsd nyakon sörrel! Elég így neki kb. fél óra, de én egy estére tettem a hűtőbe, és elámultam, melyen fergeteges lett! Szóval, az így előkészített húst panírozd be, rántsd ki! Petrezselymes burgonyával vagy krumplipürével tálald! Adj hozzá uborkasalátát, céklasalátát, de ha teljesen autentikus szeretnél lenni, bajor salátát! Biztos lehetsz benn, hogy a siker nem marad el! Feltétlenül igyál hozzá egy jó sört! Jó étvágyat!

Ha kedveled a receptjeinket, itt egy másik, nálunk hagyományosnak nevezett, csak ebben is van egy kis csavar!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!