Facebook hozzászólás
392

Hawaii pizza – az örök kedvenc

Első pizzámat egykori lovagomnak akartam megsütni. Nem sikerült. Akkoriban még nem lehetett ennyiféle szakácskönyvet kapni. Mondta is az anyukám, hogy ennek ellenére ne főzzek olyan szakirodalomból, amit egy focista írt… Nos, a pizzatészta azért nem sikerült, mert a derék aranylábú az élesztő felfuttatásához nem cukrot, hanem sót javasolt… 5 adag élesztő ment tönkre, mire telefonos segítséget kértem egy hajószakács barátomtól, aki nem nevetett ki, és megsúgta a titkot…

Hozzávalók:

Hawaii pizza, közeli kép, Fotó: Polákovics Zsófi
Fotó: Polákovics Zsófi

A tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • langyos tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk cukor
A feltéthez:
  • paradicsomszósz
  • konzerv ananász
  • 20 dkg sajt (pl. trappista)
  • 20 dkg gépsonka
  • 1-2 kanál olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés: 

Futtasd fel az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral. Szitáld át a lisztet, adj hozzá egy csipet sót, a felfuttatott élesztőt. Gyúrj egy lágy tésztát, és letakarva meleg helyen hagyd kelni. Mielőtt kinyújtod, gyúrd át még egyszer, és tedd egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt pizzaformába vagy sütőlapra. Kend meg olajjal a tetejét. Öntsd rá a paradicsomszószt. Szórd meg a csíkokra vágott sonkával, a lecsepegtetett ananásszal, az apróra vágott oregánóval, bazsalikommal, majd a lereszelt sajttal. 240 fokon sütjük készre kb. 15-20 perc alatt. Jó étvágyat!

Ha kedveled az olasz ízeket, itt egy remek pite! 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!