Facebook hozzászólás
535

Tojásos rizs keletiesen

A rizs a keleti konyhák elmaradhatatlan része. A következő fogás is önállóként szerepel az ottani étrendben, de bármilyen fogáshoz tálalhatók. Most azok sem fognak csalódni, akik nem kedvelik a húst, ízletes csemegét ajánlok!   

Hozzávalók: 

Tojáscsíkokkal kevert főtt rizs, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 cs zacskós gyorsrizs (vagy használj bármilyen, szívednek, gyomrodnak kedves rizst)
  • 1 tojás
  • 1 ek szójaszósz
  • só, olaj
  • díszítésnek: pardicsom

Elkészítés:

Tedd fel a rizst főni, ahogy a dobozon feltüntették a gyártók. A tojást kicsit sózd meg, jól verd fel, majd egy nagy serpenyőben vagy wokban pici olajon süsd olyan vékonyra, amilyenre csak tudod! A kész „tojáslepényt” dobd egy vágódeszkára, és csíkozd fel! A rizst vedd ki egy diónyi margarinra vagy egy kávéskanál olajra. Keverd össze, majd add hozzá a tojáscsíkokat! Előmelegített tálban tedd vendégeid elé! Önálló fogásként is remek! De azért ez a garnélarákos rizottó is megéri a pénzét! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!