Sült harcsamáj sokhagymás raguval
A harcsamáj nem gyakori fogás a hazai asztalokon, de a piacokon beszerezhető, egészséges és nagyon-nagyon finom. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult, alig pár percig kell sütni.
Hozzávalók:
- 1/2 kg harcsamáj
- 2 kisebb édes, fehér hagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek barnacukor
- 1 ek balzsamecet
Elkészítés:
A hagymaféléket megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábaskában olajat hevítünk, beletesszük a barnacukrot. Ha már kissé karamellizálódott, rádobjuk a hagymaféléket és kevergetve pár percig sütjük. Ezután felöntjük a fehérborral és addig főzzük, amíg a hagymadarabok szinte krémessé válnak, a leve pedig szinte elforr. Szükség esetén kis vizet lehet önteni hozzá.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet és átforraljuk.
Közben megsütjük a harcsamájat. Nem kell túlbonyolítani, a ragu épp elég ízes mellette, így ehhez csak sóra és borsra lesz szükség. Forró olajban 7-8 perc alatt megsülnek a darabok. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Akkor lesz könnyű és szinte krémes, ha éppen csak azt várjuk meg, ameddig már nem véres.
A megsült májat a raguval tálaljuk. Köretként sült zöldség remekül illik hozzá. (tg)
Hozzászólás zárolva.