Friss tavaszi tojásos nokedli P&P módra
Kolléganőim változatlanul elbűvölnek a receptjeikkel. A csapat pénzügyi- és titkárságvezetője, Polákovics Zsófia már a párját is bevonta az alkotásba. Az ő közös, különleges fogásukat ajánlom figyelmetekbe!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1/2 kg liszt
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 2 ek langyos olaj
- 1,5 ek kacsazsír
- ízlés szerint tejszín
- 1,5 ek reszelt Grande Padano
- só, víz
Elkészítés:
Keverd össze a tejet, két tojást és az olajat. Add hozzá a lisztet, és annyi vizet, hogy könnyű tésztát kapj, vagyis se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Akkor lesz a legjobb, ha közvetlenül a kifőzés előtt kevered össze! Nokedliszaggatóval lobogó, forró sós vízbe szaggatod. Várd meg, míg feljönnek a víz tetejére a kis galuskák. Leszűröd, majd hideg vízzel leöblíted. Egy nagyobb serpenyőbe teszed a kacsazsírt, és megfuttatod rajta a nokedlit. Közben összekevered a két tojást pici sóval, tejszínnel és a reszelt Grande Padanoval. Ráöntöd a nokedlire, rottyan egyet, néhány perc és kész is! Közben az ecetes, cukros salátalét is dobd össze, tépkedd bele a megmosott fejes salátát, és tálalhatsz!
A nokedlinak számtalan fajtáját ismerjük. Itt egy másik recept is! Próbáld csak ki!
Hozzászólás zárolva.