Sós, pirított mandula – házilag
Drága dolog a mandula! Benzinkutaknál, presszókban egy vagyont kérnek egy-egy pici, celofánba csomagolt zacsiért. Pedig te is el tudod készíteni, mert nem ördöngösség! Az édesapám imádja, a recepttudományom természetesen anyukámtól származik. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
- héjas mandula
- só, víz
Elkészítés:
Forralj vizet egy lábasban! Ha kész, öntsd bele a mandulákat! „Rotyogtasd” egy-két percig! Végy egy tepsit, amibe úgy belefér az egész, hogy valahogy minden darabja érintkezik vele. A mandulákról öntsd le a vizet, dobd deszkára, és egyenként nyomkodd ki a héjából (bőréből) egyenesen bele a tepsibe! Vizes kézzel spricceld meg, és sózd meg! Kb. 180 fokos sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz! Időnként nyisd ki az ajtót, és rázogasd meg a tepsit, hogy mindegyik átsüljön! Vigyázz, nehogy barnás legyen, mert akkor már keserű lesz!
Tudod hogy kell házilag marcipánt készíteni? A profink megmutatja!
Hozzászólás zárolva.