Mézes-mustáros sült oldalas Mártinál
Nálunk nincs olyan oldalas, ami pillanatok alatt ne fogyna el. A benne sült csonttól mindig olyan finom, ízletes lesz, hogy semmi nem léphet a nyomába. Ezért aztán igyekszem mindig valamit újítani…
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 1 kg sertésoldalas
- 2 ek méz
- 1,5 ek mustár (lehet dijoni is!)
- 3-4 ek olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- sütéshez kevés zsír
Elkészítés:
Mosd meg a húst, egy-egy borda között vágd keresztbe, itatgasd le egy papírtörlővel. Keverd össze a mézet, a mustárt, a fokhagymát és a borsot. Öntsd az oldalasdarabokra úgy, hogy minden részét jól bevonja. Tedd pár órára a hűtőbe. Végy egy kisebb tepsit. Tedd bele a kb. 1 ek zsírt, rá az oldalast, most sózd meg, és még tekerhetsz rá egy kis borost is. Tégy rá alufóliát. Nagyjából egy órán át süsd a 190 fokra előmelegített sütőben. Ezután kapd le a fóliát, és még pirítsd úgy fél órát, de közben locsolgasd is saját levével. Időnként meg is forgathatod a darabokat! Pompás egy jó kis krumplipürével!
Ha szereted a borjú oldalasát is, akkor itt egy remek recept ahhoz is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.