Kagyló cataplanában
Portugália ízeit kóstolgathatjátok végig május második hétvégéjén Budán, a Gellért tértől végig a Bartók Boulevard-on. Ebből adok most ízelítőt Felde Csilla és Székely Ervin Portugál ételek című könyvének segítségével.
Hozzávalók:
- 1,5 kg kagyló
- 2 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg sonka
- 5 dkg szárazkolbász
- 1 cs petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, édes paprika
- piripiri (kicsi csípős paprika)
Elkészítés:
Áztasd sós vízben a kagylót egy éjszakára, de legalább négy órán át. Öntsd a cataplanába az olajat, dobd bele a karikára vágott hagymát, tégy hozzá egy kicsi piripirit, pirospaprikát és borsot. Párold meg a hagymát, majd add hozzá a kagylókat, a felaprított petrezselymet, végül a falatnyira szeletelt sonkát és kolbászt. Saját levében fő meg az étel, de egy kis fehérbor, igazán nem árt neki! Tíz perc elegendő, és már kész is. (Ha találsz olyan kagylót, amelyik ezalatt nem nyílt ki, azt azonnal dobd ki!)
Portugália ízeit – egyebek közt ezt a kagylós csodát – a Bartók Boulevard-on kóstolhatod meg. Az eseményekről részleteket itt olvashatsz!
Hozzászólás zárolva.