Facebook hozzászólás
117

Bomba jó, egyszerű, házi olasz fogás Márti konyhájából

Ehhez a recepthez is a kedvenc bio-tanácsadóm és bio-zöldségesem adta nemcsak az alapanyagot, a receptet is, az olcsósága miatt Itáliában oly népszerű – mángoldot. Valami olyan pazar olasz tésztafogás kerekedett belőle, hogy nem győztem otthon „bezsebelni” a dicséreteket!

Elkészítés (két éhes szájhoz):

Mángoldos, paradicsomos tészta, Kép: László Márta
Mángoldos, paradicsomos tészta, Kép: László Márta

 

  • kb. 70 dkg mángold
  • olaj
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 25 dkg száraz spagetti
  • 1 dl paradicsomszósz
  • ízlés szerint só
  • reszelt parmezán, vagy kedved szerinti sajt, a kettő együtt is mehet!

Elkészítés:

Tépkedd le a mángold szárairól a leveleket. (A szárakat tedd el, kockázd fel, és használd fel úgy, mintha spárga volna! Még az íze is olyan!) Jól mosd meg, majd forró sós vízben főzd meg. Ha van otthon turmixgép, törd vele át! Vedd elő a wokot, vagy egy mély serpenyőt. Tégy bele 1,5 ek olajat, picit pirítsd meg a fokhagymát, majd dobd rá a levéldarabokat, és sózd meg! A spagettit a dobozán vagy zacskóján feltüntetett elkészítési mód szerint főzd meg! A levelekhez öntsd hozzá a paradicsomszószt! Pompás illata lesz! Végy egy tál jénait, tégy az aljára egy pici olajat, arra szedd ki a kifőtt tésztát, majd keverd össze! Rottyan egyet a levélkavalkád a paradicsommal, és már tálalhatod is! Szedj egy adag tésztát a tányérodra, önts rá a paradicsomos levélraguból, és szórd meg a sajttal vagy sajtokkal. Ez az olasz konyha alapja, a szegényebb háztartások szinte mindennapos étke – már évszázadok óta! És nálunk is kedvenc lett! Jó étvágyat!

Tudtad, hogy a legjobb magyar éttermek is ájulnak a biozöldségekre? Nálunk ezt is megtudhatod! 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!