Facebook hozzászólás
473

Olajbogyós focaccia házilag

Szeretem meglepni a páromat és vendégeinket meccsnézés közben. A szurkoláshoz mindig jól esik egy-két friss sörkorcsolya. A napokban kissé kiürült a hűtő, de olajbogyó és élesztő azért volt benne. Így született ez a remek kis recept. Kínálhatsz hozzá fűszeres sajtgolyókat is… A siker nem marad és ígérem, meccs is lesz bőven! 

Virágos kis abroszon a felszeletelt olajbogyós kenyérke, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér kenyérliszt
  • 1 tk só
  • 150 ml langyos víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 marék kimagozott, kettévágott oljbogyó

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a sóval. Egy másik tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízzel. Öntsd rá a sós lisztet, és egy fakanállal keverd össze. Önts alá egy evőkanál olajat, és letakarva hagyd pihenni egy órát. Újra önts alá egy kis olajat, hogy ne ragadjon az edény falához, majd a tésztát finoman hajtsd kettőbe, majd újra kettőbe. Ismét pihentesd lefedve egy órát. Háromszor hajtogasd ugyanígy. Végül készíts elő egy lapos tepsit, béleld ki sütőpapírral, és öntsd rá a tésztát. Takard le egy konyharuhával, és ismét pihentesd 10 percig. Ezután nagyon óvatosan, hogy ne szökjenek ki a légbuborékok, újjal húzogasd nagyjából téglalap alakúra. Egyik felére szórd rá a lecsöpögtetett olajbogyókat, majd hajtsd ketté a tésztát. Kend meg a tetejét a maradék egy kanál olajjal, és 240 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd ki. Megvajazva, egy szelet sajttal sör és focimeccs mellé isteni!

Ha érdekel a házi kenyérsütés, itt megtalálsz néhány receptet és fortélyt!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!