Isteni rebarbara leves biokertészem ötletéből
Sokáig nem nagyon szerettem a rebarbarát. Talán azért, mert a családban sem kedvelte különösen senki. Felnőtt koromban jöttem rá, hogy méltatlanul bántam vele, és érdemes több időt rászánni! Kedves anyukák és apukák! Először nézzetek magatokba, mielőtt azt mondjátok valamire: nem tudom miért, de a gyerek nem szereti…? Ezt a leves sem bánjátok meg!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 5-6 szál rebarbara
- 1 db vaníliarúd
- 2 rúd fahéj
- 8 dkg kristálycukor
- 10 db szegfűszeg
- 1 db tojás sárgája
- 1,5 dl főzőtejszín
- só
Elkészítés:
Mosd meg, majd vágd kb. 1 cm-es darabokra a rebarbaraszárakat. Végy egy lábast, amiben kényelmesen elfér, és adj hozzá kb. 6 és fél dl vizet. Kezd melegíteni lassan.
A vaníliarudat vágd ketté, kis késsel kapard ki a belsejét, tedd a rebarbarához, majd jöhet hozzá két fél vaníliarúd is. Dobd bele a fahéjat, a szegfűszegeket, két csipet sót, majd a cukrot. A tejszínt jól keverd el a tojássárgával. Ha felforrt, a leves, illetve puha a rebarbara, kiveheted belőle a vaníliarudakat, a fahéjat és a szegfűszegeket. Végy egy merőkanalat, és önts a forró levesalapból egy kanállal lassan a tejszínes tojáshoz. Keverd jól össze, majd öntsd az egészet vissza. Forrald össze, és már tálalható is így melegen, de később akár hidegen is! Ha nagyon ki akarsz tenni magadért, turmixold össze az egészet, akkor még selymesebb és krémesebb lesz! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.