Facebook hozzászólás
307

Erdei gombalevesem

Nálunk a gomba minden fajtája, minden elkészítési módja csak nyerő lehet! Barcelonában a piacon elájultam, mennyi gyönyörű gombát lehet kapni, megkóstolni, és az mind az ottani környéken termett. Nálunk meglehetősen szegényes a kínálat, így maradnak a receptekből is a legegyszerűbbek.   

Erdei gombaleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 30 dkg (barna) erdei gomba
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 dlg tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db tyúkhúsleves koca
  • só, frissen tekert bors

Elkészítés:

Tisztítsd meg a gombát, kockázd vagy karikázd fel. Vágd vékony karikára a fél póréhagymát is. Melegítsd fel az olívaolajat, és dobd rá a hagymát, majd a gombát. Ha megpuhult, szórd meg a liszttel, keverj egyet rajta, majd engedd fel hideg vízzel. Dobd bele a tyúkhúsleves kockát, majd ízesítsd a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel. A legvégén jöhet a tejföl és a tejszín.

Talán még találsz medvehagymát a piacon, itt egy jó kis recept is hozzá! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!