Facebook hozzászólás
1 280

A legegyszerűbb olasz zöldségleves – férfiasan

Nálunk ez már természetes: a férjem imád főzni, és valljuk meg őszintén, tud is! Hiába, aki tengerész volt,és még érdeklődik is a gasztronómia iránt, az sok mindent ellesett a kitűnő hajószakácsoktól, nem beszélve a világ országainak sokszínű kínálatából. Jöjjön egy leves Olaszországból! Kedvenc biokertészem pedig szállította az alapanyagokat!    

Olasz zöldségleves, mellette kis tálkában reszelt parmezán sajt, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 8 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva
  • 1 kg sárgarépa, fehér répa, zeller felkarikázva, kockára vágva
  • 1 fej hagyma karikára vágva
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor rozmaring-bazsalikom-kakukkfű
  • 1,5 l húslé, vagy kockából főzött húsleves
  • 1 babérlevél
  • bors
  • 8 dkg reszelt parmezán

 

Elkészítés:

Fontos!
A zöldségeket nagyon lassú lángon főzd, hogy jól kijöjjenek az ízek!

Süsd zsírjára a szalonnát. Jöhet rá az olaj, majd a hagyma. Ha megfonnyadt, add hozzá a zöldségeket. Kicsit engedd pirulni, és most öntsd hozzá a húslét. Jöhetnek a fűszerek, és főzd puhára lassú tűzön az egészet. Tehetsz hozzá burgonyát, rizst vagy tésztát is, de mi nem szoktunk. Amikor minden puha, hozzáöntöm a bort, épp csak forrjon, és már kész is! Szórd meg a tetejét a reszelt parmezánnal.

Ha szereted a parmezánt, itt egy másik bomba jó olaszos recept, amit nagyon szeretnek a csizma szárában!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!