Friss majonézes zöldbabsaláta
Kedvenc biozölségesem megint elkápráztatott. Megérkezett az első, zsenge angol zöldbab. Még akkor este ezt a salátát kanyarítottam belőle! Másnap tálaltam, és senki sem csalódott!
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejföl
- 2-3 ek majonéz
- 1 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A babot pucold meg, mosd le, és sós vízben főzd puhára kb. negyed óra alatt, csepegtesd le, hagyd kihűlni. A fokhagymát vágd apróra, és tedd bele a majonézbe, utána add hozzá a tejfölt, illetve az összes többi hozzávalót. Végül rakd bele a zöldbabot, keverd át, és mehet a hűtőbe. Díszítsd egy koktélparadicsommal és néhány szál snidlinggel! Eheted így is, magában, de remek párja lehet például a töltött virslimnek! Isteni még egy kerti sütögetéshez is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.