Szuper egészséges epres süti
Persze, az édesség nem éppen az egészséges táplálkozás csúcsa, de ha már, akkor ez a süti a lehető legjobb, amit választhatunk. Gyümölcs és rostok – extra finom formában. Egyik kolléganőm legújabb receptjét olvashatjátok!
Hozzávalók:
- 1 és fél csésze teljes kiőrlésű zabliszt
- fél csésze nyírfacukor
- kb. 5 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- egy vaníliarúd kikapart belseje
- 2 csésze apróra vágott eper
- 1 csésze megtisztított, apróra vágott rebarbara
- 2 ek kukoricakeményítő
- ízlés szerint nyírfacukor
Elkészítés:
A tojást kissé felverjük, belekeverjük a vaníliát, a sót, a cukrot, a sütőport, végül a lisztet. A margarint apró darabokban hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal morzsás tésztát készítünk. A gyümölcsöket néhány kanál nyírfacukorral és a keményítővel összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk a tésztánk felét. Nem érdemes nyújtással bajlódni, egyszerűen kézzel is könnyen eldolgozhatjuk. Ráöntjük a gyümölcsös keveréket, majd rámorzsoljuk a tészta másik felét úgy, hogy rusztikus, morzsás felületet kapjunk. 190 celsius fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép színt kap.
Természetesen más gyümölcsökkel is kiváló – már alig várjuk a sárgabarackot – ,de az eper-rebarbara kombinációt azért szeretjük, mert a rebarbara savanykássága éppen tökéletesen ellensúlyozza a sütemény édességét.
Hozzászólás zárolva.