Rém egyszerű alufóliás sárgarépa
Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor már semmilyen ötletem nem volt párt találni egy kellemes sült húshoz. Nem csalódtam magamban! A sárgarépa mindig kéznél van! Bármit is készítesz, ő valahogy mindig ott figyel „bevetésre készen”! Ízletes, sok benn a vitamin, és persze karcsúsító!
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 5 dkg vaj
- reszelt szerecsendió
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsd meg a répákat, méretüknek megfelelőn vágd hosszába, négybe, ha meg annyira fiatal, hagyhatod egészben is. Végy egy jénait, vajazd ki, és fektesd egymás mellé a szálakat. Szórd meg az egészet szerecsendióval, sózd. Most még zsenge a sárgarépa, saját levében megpárolódik, de ha egy kicsit is idősebb, önts alá vizet. Az egészet alufóliával takard be úgy, hogy ne szökjön belőle a pára! Tedd sütőbe, úgy 30-40 perc alatt megpárolódik. Ha grilleztek, a befűszerezett répákat egyenként csomagold be, és dugd a parázsba! Nem fogsz csalódni! Jó étvágyat!
A sárgarépa elengedhetetlen alkotóeleme az eredeti bolognai spagettinek is! Itt a receptje!
Hozzászólás zárolva.