Sertéskarajom kedvenc söröddel
Gyors és egyszerű receptem bármikor bevethető, még akkor is, ha váratlanul érkeznek a focinéző barátok. Ha tudod előre, hogy jönnek a vendégek, előre besózhatod, borsozhatod a hússzeleteket. Ha nem egész egyszerűen a tálaláskor adj hozzá egy kis mustárt! Nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
- 4 szelet csontos karaj
- 1 fél szál póréhagyma
- 4-5 ág friss rozmaring
- 4 dkg vaj
- 3 ek olívaolaj
- bő 2 dl sör
- csipetnyi cukor
- ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Sózd, borsozd be a gyengén klopfolt karajokat. Végy egy serpenyőt, és melegítsd benne össze az olajat és a vajat. Forrósítsd fel, és 2-2 percig süss kérget a hússzeleteket. Amikor fordítod, add hozzá a hagymakarikákat és rozmaringot. Pirítsd még 1-2 percig. Most add hozzá az ízlésednek megfelelő sör egynegyedét. Jöhet egy kétperces párolás, és jöhet a következő negyed. Folytasd ezt addig, amíg a sör elfogy, illetve amíg szép, selymes máz nem borítja be a husikat. Tedd egy jénaiba,
hogy ne hűljön ki. Szűrd le az utána maradt szaftot, ízesítsd sóval, borssal, cukorral. Tálaláskor adj hozzá krumplit, friss kenyeret, salátát, és a húst feltétlenül öntsd le a szafttal! Természetesen kínáld hozzá a kedves vendég kedvenc sörét. Nincs az a rossz meccs, ami ettől nem lenne jobb! Hát még ezekben a napokban! Hajrá!
Mutatok egy másik sörös receptet is, amit Belgiumból hoztam! Próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.