Facebook hozzászólás
742

Márti őrítően jó ribizlilevese habgaluskával

Savanykás, kellemes, igazi nyári ízvilág! Ezt jelenti nekem a ribizlileves. Kicsi koromban nem szerettem, mert a galuska hasonlított a madártejéhez, amit a mandulaműtét után látni se tudtam! Szegény anyukám pedig mennyit dolgozott érte! Változtak az idők, a galuskák, na meg én is…. Nem fogtok csalódni!  

Ribizli, Kép: pixabay
Ribizli, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 l ribizli
  • 1 dl tejfel
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dkg liszt
  • 1 l víz
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Egy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztből dobj össze egy gyors habarást, és add hozzá, keverd össze, majd forrald fel. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját máris tedd a tálalótálba, és villával „verd meg” egy picit. A fehérjéből a szokott módon varázsolj kemény habot a maradék cukorral, majd evőkanállal szaggass belőle galuskákat. Egyenként főzd ki, szűrőlapáttal szedd ki, tedd félre. Ha az utolsó is kész, a levest öntsd a tálalótálba, a tojásra, gyengéden keverd meg, majd ügyesen tedd vissza a habgaluskákat a tetejére. Hagyd kihűlni, majd irány a hűtő! Jó étvágyat!

Ezt is próbáld ki!
Nyári túrófagyi bazsalikommal! Barátnőim boldogan kóstolnak meg minden fagyit. Akinek pedig nyáron van a névnapja, jó ha, ezt a kelléktárat alaposan felvértezi. A kánikulai bulikban ugyanis ez egy remek édesség a grillezés után! Ne hagyd ki ezt a receptemet se!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!