Facebook hozzászólás
590

Sárgadinnyés-sonkás szendvicsem

A pármai sonka és a sárgadinnye elválaszthatatlan barátok az olasz konyhában! Meg az enyémben is… A két varázslatos ízvilág lenyűgöző! Ezt a szendvicset valóban egy nyáresti hangulatban találtam ki! És óriási sikert arattam! Légy körültekintő, a nagy melegben a majonéz nagyon könnyen romlik!

Sárgadinnye és pármai sonka, az alapanyagok, Kép: wikimedia
Az alapanyagok, Kép: wikimedia

Hozzávalók egy darabhoz:

  • 2 szelet toastkenyér
  • 3 szelet füstölt sonka
  • 4 vékony szelet sárgadissze
  • 2 ek majonéz
  • 1 levél saláta

Elkészítés:

A sonkákat és a dinnyéket vágd félbe, a salátalevelet tépkedd apró darabokra. Pirítsd meg a kenyereket szép aranysárgára. Várd meg míg kihűlnek. A szeletek egyik oldalát kend meg majonézzel. Az egyik kenyeret rakd meg sonkával, tégy rá „salátépecseket”, majd jöhet a sárgadinnye is. A másik szelet kenyeret majonézes felével borítsd rá. Egy jó éles késsel vágd átlósan félre. Isteni uzsonna vagy vacsi a teraszon egy könnyű roséval! Igazi mediterrán hangulatot teremtesz a párodnak! Innentől már nemcsak rajtad múlik a folytatás!

Folytasd a csábítást a desszerttel!
A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk. Íme egy kis nyári ízflört…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!