Facebook hozzászólás
286

Márti pikáns falatkái

Baráti társasággal a teraszon – élvezve a nyáreste utolsó leheletét -, könnyű, üdítő, de mégis tartalmas kis sörkorcsolyákat kell megálmodni. Így született ez a kis mediterrán ízvilágú mártogatós. Ezen a hétvégén nálunk biztosan ez készül majd!

Sült húsgombócok fogpiszkálókkal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók 6 éhes szájhoz:

  • 1 kg darálthús
  • 2 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 15 dkg juhsajt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 cs bazsalikom
  • 3 ek olaj
  • 2 csemegeuborka
  • 2,5 dl ketchup
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Az összes apróra vágott hagymát, a tojásokat és a zsemlemorzsát keverd össze a hússal. Ízesítsd a sóval és borssal. Készíts a masszából kis golyókat, és mindegyik közepébe tégy egy kockát a juhsajtból. Forró olajban kb. 8 perc alatt süsd ki. Az apróra vágott bazsalikomlevelet, a felkockázott uborkát keverd össze a ketchuppal, kis tálkában kínáld a sajtos húsgolyókhoz! Igazi, nyáresti falatka a baráti beszélgetéshez – és ki tudja, mi lesz utána?

Nyers céklasalátám a nyárutóra
Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb “fegyvere” a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav… és isteni finom!!!! Itt a tuti recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!