Andalúz salátám pikáns öntettel
Az ibériai félsziget legdélibb részéből származik ez a recept. Ott még igazi nyár tombol! Szeptember lévén használjuk ki a szezon fincsiségeit! A most szüretelt, friss, szabadföldi salátának nincs párja! Egy jó kis finom sülthöz ez a saláta biztosan elnyeri vendégeid tetszését! Amíg lehet, töltsétek a vacsit a teraszon vagy kertben! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- fél kígyóuborka vagy salátauborka
- fél kis vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 5 keménytojás
- 15-20 db paprikával töltött olívabogyó
Az öntethez:
- 6 ek olívaolj
- 4 ek fűszerecet
- 1 cs petrezselyem
- só, bors, cukor – ízlés szerint
Elkészítés:
Szedd leveleire a megmosott salátát, szeleteld le az uborkát, karikázd fel a hagymát, vágd félbe a tojásokat, cikkekre a paradicsomokat, keverd össze az öntet hozzávalóit. Végy egy nagy tálat, béleld ki salátalevelekkel. Ami kimarad, tépkedd apróbbra, és a többi alkotóelemmel együtt rakd a salátalevelekre. Amikor csinosan elrendezted, öntsd rá az öntetet. Tálald frissen, sokáig még hűtőben se álljon! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.