Facebook hozzászólás
353

Krétai padlizsánsalátám

Kréta nem Görögország, az Kréta – mondták a krétaiak félig komolyan, félig viccesen. Bárhogy is legyen, a konyhájuk bámulatos! Ott nincs, aki ne kapna kedvére való falatokat. Ezúttal egy különlegességet ajánlok figyelmetekbe! Tényleg remek! 

Padlizsánok, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • két, kb. 60 dekás padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • borecet
  • a sütéshez pici olaj

Elkészítés:

Műanyag késsel ujjnyi vastagra vágjuk a padlizsánokat. Besózzuk, majd szűrőkanálba rakjuk úgy, hogy aláteszünk egy tányért, amibe a lé kicsepeg. Kb. egy óra múlva a szeleteket leitatgatjuk, majd kevés olajon teflonban mindkét felüket megsütjük. Veszünk egy jó kis csatos üveget, és a karikára vágott hagymával rétegezve belerakjuk. Kevés borecetet öntünk rá, majd lezárjuk. Néhány napig érleljük a hűtőszekrényben. A kicsepegett levet is üvegbe öntjük, az is megy a hűtőbe, de azt naponta egyszer-kétszer fel kell rázni! Jó étvágyat!

Itt egy másik padlizsános recept, ezt már az uzsonnás dobozba ajánlom!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!