Facebook hozzászólás
228

Padlizsán krémleves Mártinál

Sokan nem mernek a padlizsánnal dolgozni, mert hitek és tévhitek veszik körül gyors barnulása miatt. Pedig nem kell félni! Most itt egy leves, ami mindent sutba dob, egyszerű, és a végén annyira ízleni fog, hogy el sem hiszed! Próbáld ki!  

Padlizsán krémlevesem, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • 1 db padlizsán
  • 2 ek olívaolja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl 15-20%-os főzőtejszín
  • Só, bors ízlés szerint
  • meleg víz

Elkészítés:

Vágd ketté a padlizsánt, és süsd meg 25 perc alatt a 175 fokosra előmelegített sütőben. Ezalatt a hagymákat vágd apróra, pirítsd üvegesre. Kapard ki a héjából a megsült padlizsánt, és add a hagymákhoz. Adj hozzá kétszer annyi vizet, amennyi ellepi az egészet. Sózd, borsozd, főzd így 5-8 percig. Add hozzá a főzőtejszínt. Forrald fel, kavarj egyet rajta, majd elő a turmixgép! Díszítsd kakukkfűvel vagy bazsalikommal!… És kész! Ezzel tuti a siker!

Második fogás
Filléres karcsúsító sültcsirkém. Aki félti a sütőjét, hogy majd tele lesz sütésből származó fröcsögéssel, vagy nincs teflonos tepsije, használja a szinte fillérekért beszerezhető sütőzacskót! Remek találmány! Olvasd a receptet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!