Olajos paprika – ne dugd, tedd el!
Kelj korán, gondolj a télre, és menj ki a piacra! Olyan jól jön majd egy-két ínyencség, amit most kell elkészíteni! Most ugyanis még benne van a fantasztikus magyar paprikákban az a tűz, amit ügyesen eltehetsz magadnak! Ez egy igazi kincs!
Hozzávalók:
- 2 kg zöldpaprika
- 2 dl ecet – 10%-os!
- 1 l víz
- 1 dl étolaj
- 2 dkg cukor
- tartósítószert is tartalmazó, savanyúsághoz való fűszerkeverék
Elkészítés:
Alaposan mosd meg a paprikákat, szárait ferdén vágd le rövidre. A vizet a cukorral, az ecettel jól keverd el, ízesítsd a fűszerkeverékkel. Gyújts alá, forrald fel, add hozzá az olajat. A paprikákat kettesével-hármasával tedd a forrásban lévő alaplébe, majd kapd ki. A befőttes vagy csatos üvegekbe tedd bele őket, és azt a visszamaradt lével öntsd föl. Érleld két napig, közben pótold a levet, ha hiányozna. Két nap után légmentesen zárd le az üvegeket. Amíg nem nem támad hozzá kedved, sötét, hűvös helyen tárold! Szuper lesz!
Hozzászólás zárolva.