Így savanyítok én lila hagymát
Egyszerűen imádom ezeket a vastagfalú csatos üvegeket. Remekül használom mindenféle tárolásra. Ilyenbe szűröm le a sült libamájat, vagy a kovászos uborkát, és már mehet is a hűtőbe! Már az pompás, ahogy az ételek rám mosolyognak a polcokról. Ehhez az őszi-téli recepthez is ajánlom. Még tálaláskor is pompásan néz ki! Bár megérte volna a nagymamám, akitől ezt a receptet is tanultam!
Hozzávalók:
- 1 fej lila hagyma
- 125 ml almaecet
- 1, 5 tk tengeri só
- 1 ek kristálycukor
- 250 ml felmelegített víz
Elkészítés:
Válassz egy nagy lila hagymát. Pucold meg, vágd karikára, majd szedd szét a szeleteket. A félliteres csatos üveget öblítsd át, és öntsd bele az almaecetet. (Nagyim még hagyományos ecettel készítette!) Add hozzá a sót és a cukrot. (Én tengeri sót használok, mert rájöttem, hogy úgy valahogy lágyabbak az ízek!) Ha elolvadtak, rakd bele a hagymakarikákat. A vízzel feltöltjük, és már csattanhat is a zár! A jól záródó tető azért is olyan praktikus, mert most egy picit össze kell rázni. Körülbelül egy óra múlva már össze is értek az ízek. Add sültekhez, esti szendvicsekhez. Ha csak később használod, tedd a hűtőbe!
Hozzászólás zárolva.