Márti gyors lepényhala francia molnár módjára
Ez talán a legkedvesebb francia receptem! Hamarabb imádtam, minthogy francia földre léptem volna! Ráadásul a franciák is nagyon szeretik – persze minden vidéken másként! És ez természetesen így is van rendjén! Én most a legegyszerűbb és leggyorsabb változatot mutatom meg! Ízletes és üdítő!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 lepényhal
- 6 ek vaj
- 2 ek olaj
- 1 citrom leve
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- liszt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Szerencséd van, ha valamelyik nagyobb áruházban friss lepényhalhoz jutsz, de a fagyasztott változat is remek. Az előbbit pucold meg, az utóbbi olvaszd ki. Fűszered, majd kevés lisztben forgasd meg a szeleteket. Ugyancsak kevés forró vajban mindkét felét süsd pirosra, majd szűrőlapáttal emeld ki a szeleteket egy tálra. A megmaradt vajhoz add hozzá az olajat, majd a petrezselymet és a citromlevet. Tálad krumplipürével, díszítsd citromkarikákkal!
Hozzászólás zárolva.