Tormás paradicsomfalatok a meccshez
Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.
Hozzávalók négy meccsre és sörre vágyó szájhoz:
4-8 szelet teljes kiőrlésű szeletelt rozskenyér
4-8 datolya-paradicsom
20 dkg friss natúr krémsajt
3 evőkanál mustár
5 evőkanál ecetes reszelt torma
1 teáskanál méz
1 zöldpaprika (ízlés szerint csípős)
4-8 szelet vékonyra szelt sovány füstölt parasztsonka vagy szárított sonka
Elkészítés:
A torma és a mustár krémsajttal és mézzel szelídített csípőssége remekül passzol a zateci (Saaz) komló zöldséges-fűszeres ízvilágához. A méz és a rozskenyér az édeskés pilzeni malátával teremt kapcsolatot, míg a sonka sós íze kiegészíti és megkoronázza ezt az összeállítást. Kipróbálhatjuk más lágersörökkel is!
Hozzászólás zárolva.