Páratlan sajtkrémleves burgonygombóccal
Imádom a sajtot! No, és ebből most még egy leves is, az már pazar ötlet! Hát még milyen finom! A pápai Villa Classica séfje ezt biztosan tudta, amikor a férjemnek elkészítette ezt a remek levest! A cég munkatársa, Bódi Tünde azt is elmondta, hogy különlegességük nemcsak nekünk, hanem a sok-sok országból érkező vendégüknek is nagyon ízlik.
Hozzávalók a leveshez:
- 40 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 dkg trappista sajt
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 dl zöldségalaplé vagy víz
- só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a burgonyagombóccal:
- 35 dkg burgonya
- 2 db tojás
- 35 dkg liszt
- só
- bors
- fokhagyma
- 10 dkg sajtkrém
Elkészítés:
Forrald fel a sajtlevesalapot, majd készíts 20 dkg lisztből és kb. 1,5 dl tejszínből habarást. Mindezt add hozzá a levesalaphoz, jól forrald össze, majd fogd a botmixert, és elegyítsd össze. Szűrd át, ízesítsd kockára vágott metélő hagymával, szegfűgombával, esetleg gomba chipsszel. Kínáld sajttal töltött burgonyagombóccal, aminek itt a receptje!
Készíts a hagyományos módon burgonyás tésztát (mint például a szilvás gombócnál). Formálj szilva nagyságú gombócokat. Töltsd meg sajtkrémmel őket, majd főzd ki forró sós vízben 3-4 perc alatt.
Ez bizony jó lesz!
Hozzászólás zárolva.