Facebook hozzászólás
242

Csodaszarvasom Pápáról

Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi különlegességet. Természetesen a konyhán nincs idő recepteket írogatni, de Bódi Tünde, aki mindezt tálalta, segített ebben is nekem! A most következő étekben az ősz minden íze ott lapul, és alig várja, hogy kibontsa magát a számban!       

Szarvas hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsökkel, Kép: László Márta
Itt az én pápai csodaszarvasom! Kép: László Márta

Szeleteld fel a szarvashúst, klopfold ki, ízesítsd ízlésed szerint, majd érleld olajos pácban lehetőség szerint két napig.

A hercegnő burgonyához készíts előírás szerint tojásos burgonyapépet, töltsd habzsákba, majd kis habcsók kinézetű halmokat nyomja ki, és szalamander alatt pirítsd meg. Teheted kizsírozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe is. ( Séfünk szerint kapható mirelit verzió is, amit csak olajban kell kisütni, és az is nagyon finom!)

Az erdei gyümölcsragut úgy készíted, hogy vízbe teszel cukrot, citromlét, és összeforralod. Hozzáadod a tetszés szerinti erdei gyümölcsöket, majd amikor felforrt, vízzel kikevert keményítővel „behúzod”, ahogy a mester mondta.

Most már csak a szarvas érkezik: a szeleteket hirtelen megsütöd, és csak fordítás után sózod! Jöhet a tálalás! Nézd ezt a harmóniát! Bámulatos!

Citromfüves hideg szőlőleves
Roskadoznak a zöldséges polcok a szőlőtől. Itt egy remek különlegesség. Ez leves előételnek is jó, és 20 perc alatt kész!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!