Krémsajtos-sonkás burgonya Mártinál
Mindig hasznos az egytálétel. Általában gyorsan elkészíthető, összedobható, és amíg a munka után végre letusolhatunk, pont készre sül! Jöhetnek a vendégek!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kg krumpli
- 5 db tojás
- 25 dkg kockára vágott sonka
- 15 dkg vaj
- 10 dkg krémsajt
- morzsa, vaj, só
Elkészítés:
Főzd meg a krumplit héjában, majd pucold meg, Hagyd kihűlni, és szeleteld fel vékonyan. Végy egy nagyobb tálat. Keverd ki benne a tojások sárgáját a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, a krémsajtot és sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a sonkákat, a burgonyát, lány mozdulatokkal keverd össze, majd add hozz a tojásfehérjék keményre vert habját. Végy egy magas falú tepsit, vajazd ki, szórd meg morzsával, majd öntsd bele az egész masszát. Szórd meg némi morzsával a tetejét is, Szórd meg vajdarabkákkal, süsd készre kb. fél óra alatt! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.