A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik
Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 vastagabb szelet borjúhús
- 4 vékony szelet ementáli sajt
- 4 szelet prágai sonka
- ízlés szerint só, bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Klopfold ki a hússzeleteket, gyengén sózd, borsozd. A sonkáról vágd le a zsíros részt, és minden szelet hús felére tegyél egyet. Erre fektesd rá a sajtot, majd az egészet hajtsd ketté. Hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval tűzd össze, hogy sehol ne nyíljon szét, majd a szokott módon panírozd be. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy ne bukkanjon ki a sajt belőle, akkor az összetűzött részt panírozd be újra! Forró olajban süsd szép pirosra! Tálaláshoz vágd 2-3 részre! Szórj rá még egy kis reszelt sajtot.
Van egy barátom, aki imádja ezt a fogást, de mert cukros, csak ritkán engedi meg magának ezt a kulináris élvezetet.Ezért neki mindig salátaágyon készítem ezt a finomságot!
Hozzászólás zárolva.