Márti mézes csirkéje
Már tervezgetem a karácsonyi menüt! Ahogy lapozgattam a receptjeim között, ezt találtam. Egy barátnőmtől tanultam, náluk karácsony első napján mindig ez a menü. Annyira emlékszem erre a pompás ízre, hogy a hétvégén én biztosan elkészítem! Jó étvágyat nektek is!
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl zöldséges alaplé
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Vágd ketté a mellfilét, majd mosás után itatgasd szárazra. Sózd, borsozd, majd egy serpenyőben némi olajon kapasd meg picit, hogy kis kérget kapjon. A fokhagymát is dobd hozzá. Jöhet egy tepsi, rakd bele a csirkealkatrészeket, öntsd rá a serpenyőből a maradék olajt és a fokhagymát. Locsold meg még egy kis olajjal, öntsd rá a bort, a mézet, a zöldséges alaplét, fedd le fóliával és dugd 200 fokos sütőbe. Ha a hús megpuhult, lekapjuk róla a fóliát, a tűzhelyet tedd felső lángra, és a mézes lével locsolgasd, míg pirosra nem sül! Adj hozzá krumplipürét! Parádés ünnepi lakoma lesz belőle!
Hozzászólás zárolva.