Chorizo, rák és csirke Strasbourgból
Megint járhattam Strabourgban, az Európai Parlamentben a testület Budapesti Irodájának segítségével. Mint azt már láthattátok, ilyenkor nemcsak a nagypolitika érdekel! Ezúttal is hoztam Nektek egy-két érdekességet! A most következő recept különlegessége, hogy Strasborugban, az EP éttermében ettem, ahol különösen vigyáznak arra, hogy minden nemzet képviselője találjon magának fogára valót!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 8 kis pikánsan fűszerezett és grillezett csirke alsócomb
- 8 királyrák ugyanúgy fűszerezve és grillezett
- 1 szál chorizokolbász felkarikázva
- 1 cs újhagyma karikára vágva
- 1 zöld, 1 sárga kaliforniai paprika
- 6 ek ízlés szerinti apróra vágott vegyes leveszöldség, benne kukorica, répa, borsó
- 2 bögre átöblített rizs
- 5 bögre víz
- ízlés szerint só, bors, vegeta
Elkészítés:
Pirítsd az ízletes, karikára vágott kolbászt olajon. Ha már szépen olvad, dobd rá a kockára vágott kaliforniai paprikákat, az újhagymát, majd dobd rá a rizst. Keverj rajta egyet, és öntsd fel a vízzel. Tégy rá fedőt! Kislángos, 15 perces párolás után add hozzá a zöldségeket, és kell még 4-5perc. Közben fűszeresen grillezd a csirkecombokat, majd után a rákokat egy wokban. Tálaláskor első a rizses alap, majd jöhet rá a csirkecomb és a rák.
Én még válogattam magamnak egy tál zöldséget, mert ez így túl tömény volt nekem, de mindenkinek szíve joga, hogy szereti! Jó étvágyat Európában!
Hozzászólás zárolva.