Palacsinta amaránt lisztből
Az amaránt rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, Fehérje-, aminosav-, vastartalma révén a vegetáriánusok étrendjének alapvető kiegészítője lehet, segítségével ezen tápanyagok hiánya is hatékonyabban megelőzhető.
Hozzávalók
1 bögre (kb.18 dkg) amarántliszt
3 tojás
2 dl növényi tej / növényi tejszín
1 evőkanál (2 dkg) eritritol (el is maradhat)
1 csipet só
körülbelül 1.5 dl víz
kókuszzsír / olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A hozzávalókat – a víz kivételével – alaposan keverjük össze (mi keverőgéppel kevertük). Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit vízzel hígítunk tovább. Óvatosan, apránként adagoljuk a vizet, amíg a hagyományos palacsintával megegyező sűrűségű tésztát kapunk.
2. Tegyük félre és legalább fél órát parkoltassuk, pihentessük. Ha azt tapasztaljuk, hogy az állás alatt sűrűsödött, hígítsuk tovább vízzel / növényi tejjel.
3. A hagyományos palacsintákhoz hasonlóan süssük ki serpenyőben.
Hozzászólás zárolva.