Facebook hozzászólás
530

Tavaszi desszert: epres kanalas krémes palacsinta

A palacsinta a gyerekek és a felnőttek kedvence is. Most egy olyan epres változtatot hoztunk, amit mindenki szeretni fog, ha elkészíted!

Te sem tudsz nemet mondani egy epres édességre, ha már itt tényleg itt a tavasz? Ha esetleg diétázol, vagy próbálsz mentesen étkezni, akkor a következő recept erre is jó megoldás lesz! Készítsd el ezt az epres krémes palacsintát a hétvégén. Biztos, hogy nem fogod megbánni!

Itt a tavasz, meg is érkezett az eperszezon! Végre újra a friss, magyar szamócát fogyaszthatjuk. Sokan belemártják a porcukorba az eperszemeket, de számos ínycsiklandozó édesség összetevője is ez az ízletes gyümölcs. Ma már azonban nem feltétlenül kell egy édességnek, desszertnek cukrosnak, egészségtelennek lenni. Például a nagy mennyiségű tojásfehérjét, 0% zsírt és 0% szénhidrátot tartalmazó ToTu tejtermék alternatívákkal remek, egyszerűen elkészíthető, proteindús epres desszertkrémeket, palacsinta-töltelékeket, shakeket készíthetünk, melyeket a diétázók, paleosok is bátran fogyaszthatnak.

Epres krémmel töltött palacsinta (Foto: ToTu)

Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):

a palacsintához:
  • 15 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg finomra őrölt, blansírozott mandula
  • 3 tojás (vagy 5 dkg teljes tojáspor 1,5 dl vízben feloldva)
  • 4 dkg folyékony kókuszolaj
  • 3,5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
a töltelékhez:
  • 3 doboz ToTu epres kanalasan krémes
a díszítéshez:
  • csokiszósz

Elkészítés:

A palacsintához a szárazanyagokat összekeverjük. A tojást, a kókuszolajat és az ásványvizet elegyítjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Ízesítjük csipetnyi sóval, majd 10 percig állni hagyjuk. Kókuszolajjal kikent, felforrósított palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát szétterítve mindkét oldalán kisütjük. Megkenjük az epres krémmel. Feltekerjük. Végül csokiszószt csurgatunk rá.

Ezeket a finomságokat is készítsd el: 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!