Facebook hozzászólás
337

Márti friss zöldbablevese pici csavarral

Ilyenkor a piacra kimenni maga a gyönyör! Az illatok káprázatosak, és azt jelentik, hogy megérkezett a nyár! Lassan, de már a zöldbab ára is megy le. Egy levesre valót mindenképp érdemes venni!    

Hozzávalók:

Zöldbableves, Kép: Lászó Márta
Zöldbableves, Kép: Lászó Márta
  • 1/2 kg zöldbab
  • 2 dkg sertészsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 ek hagyma lereszelve
  • 1 ek tejföl
  • ízlés szerint (10 %-os ecet)
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • pár karika frankfurti virsli

 

Elkészítés:

Szokásos módon megtisztítjuk a zöldbabot, és kb. másfél centisre vágjuk. Megmossuk, és feltesszül 1,5 liter sós vízbe főni. Ha megpuhult, berántjuk egy hagymás-paprikás rántással. Körülbelül még 10 percig főzzük. Ezalatt apróra vágjuk a csokor petrust, hozzáadjuk a leveshez, csöppnyi ecettel, egy kanál tejfellel, esetleg egy kis cukkora ízesítjük, és már kész is a hamisítatlan nyári levesünk! Ha igazán pikánssá szeretnéd tenni, karikázhatsz bele például egy kis frankfurti virslit! Így laktatóbb, és az íze se kutya! Jó étvágyat!

Kapros zöldbabfőzelék, ahogy a szomszédfiú szereti
Az ember azt gondolná, gyerekjáték egy főzeléket elkészíteni. Ám a kezdő háziasszonyok valószínűleg nem így vélekednek erről. Ifjú szomszédasszonyom faggatott útban hazafelé, hogyan készítse el úgy a zöldbabfőzeléket, hogy azt a párja is megemlegesse… Elmondtam, lépésről lépésre, ahogy én szeretem. Azóta a szomszédfiú is így kapja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!