Facebook hozzászólás
427

Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell

Nincs egész lakást betöltő olajszag, mégis a család kedves, megszokott ételét tehetjük az asztalra, ha ezzel a módszerrel, ha kipróbáljuk a sütőben sült rántott húst.

Medvehagymás csirkemell, Kép:  Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:
90 dkg csirkemell filé
4 db főtt tojás
10 dkg sajt
1 csokor medvehagyma
só, bors  ízlés szerint
2 db tojás
4 csapott ek liszt
4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és besózzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, Z apróra vágott medvehagymát, reszelt sajtot hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Egy-egy hússzelet egyik oldalára kenjük a medvehagymás krémet, majd ráhajtjuk a másik oldalát, és hústűvel összetűzzük. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba,a zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük. A tetejét, ha szeretnék, még meghinthetjük egy kis reszelt sajttal.

Medvehagyma pesto
A pestónál jobb találmány kevés van a konyhaművészetben, legalábbis nekem ez a véleményem. Pillanatok alatt elkészül, íze varázslatos, százféleképpen variálható, tehetjük tésztára, húsra, levesbe, szendvicsbe, ha eléggé fantáziadúsak vagyunk, tényleg nagyon sokoldalúan használhatjuk fel. A medvehagymából készült pedig egészen pikáns.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!