Petrezselymes újkrumplim nemcsak vasárnapi köretnek
Sokan kérdezték már tőlem, hogy nekem miért sikerül mindig az újkrumpli, soha nem ég le az ünnepi ebéd fénypontja. Szerintem ez nem titok, de megosztom Veletek a receptemet! Így biztosan nem fogtok csalódni benne! Annnyira finom, hogy van, aki ilyenkor salátával főételnek is kínálja! Remek választás! Éljen a nyár!
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 2 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A burgonyát tedd először enyhén sós vízbe, majd az erre „kiképzett” kesztyűvel vagy egyszerű dörzsiszvaccsal kicsit csutakold meg a szemeket. Nagyon nem kell, mert a héja is nagyon finom! A kisebb darabokat nyugodtan hagyd egyben, a nagyobbakat karikázd fel. Öntsd az egészer a forró zsíba, és fedő alatt párold. (Lehetőleg olyan edényt válassz, hogy minden kis darabka érintkezhessen a zsírral!) Az újkrumplihoz általában nem kell víz, mert még van benne bőven, de ha úgy látod, hogy kezd égni, adj hozzá egy kicsit. Soha ne keverd, csak rázogasd, különben összetörik. Ha puha, sózd meg, és hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel! Varázslatos! Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás zárolva.