Frissítő ubislai
Nekem akár előételnek is jöhet az ubisali, annyira szeretem. Ráadásul úgy variálod, ahogy akarod! Ha vendégeket vársz, és nem ismered elég jól az ízlésüket, akkor csak addig készítsd el, ameddig megkapja salátalevet. A többi alapanyagot tedd ki nyugodtan, és mindenki úgy ízesíti, ahogy a legjobb szereti! Ez vonatkozika a grillpartikra is! A háziasszony gondoskodását jelzi, ha segítesz az összeállításban! Ez mindenkinek jólesik!
Hozzávalók:
- 80 dkg uborka
- 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
- olaj, só, törött bors, tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát. Gépi vagy kéz szeletelőve, gyalubal vágd vékony karikákra. Tedd egy tálba, kicsit sózd meg, és hagyd így kb. fél órát. Ezután nyomkodd ki a levét. Önts rá sótlan hagyományos salátalevet. Tálaláskor mindenki kívánsága szerint választhat rá, hagymát, fokhagymát, olajat, tejfelt, frissen őrölt törött borsot, pirispapirikát, petrezselymet. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.