Madártej fagylalt
Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk ínycsiklandó hideg nyalánkságot.
Hozzávalók:
5 dl tej
15 dkg cukor
4 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
5 dl habtejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, cukor felével, és felöntjük 0.5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük, és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik, kavargatjuk, majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt, hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, óvatosan összeforgatjuk a krémmel. Műanyag dobozokba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük.
Hozzászólás zárolva.