Facebook hozzászólás
390

Így készítsd el a citromos-mézes fagyasztott joghurtot

Talán az utolsó igazi meleg hullám éri el hazánkat néhány napon belül, és újra 38 fok közelébe kúsznak a hőmérők. Az ilyen meleg időt csak egy dologgal lehet kibírni: otthon elkészített finom fagyikkal. Most egy ilyen gyors receptet hoztunk. Próbáld ki bátran!

Nincs is jobb egy citromos-mézes jeges finomságnál egy meleg nyári napon!

A nyári kánikulában desszertként, vagy magában fogyasztva kellemes felfrissülést nyújtanak a fagylaltok. A hűsítő ínyencségből már számos változat létezik, a kombinációknak csak a fantázia szabhat határt. Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage most három, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

Így készül a citromos-mézes fagyasztott joghurt:

A citromos-mézes fagyasztott joghurt egy nagyon könnyen elkészíthető, ám rendkívül finom és ízletes csemege lehet nyáron. Egyik legfontosabb előnye, hogy olyan alapanyagokból készül, amelyek általában amúgy is megtalálhatók egy konyhában.

Körülbelül egy literre elegendő adaghoz szükség van 85 ml friss citromlére, 90 grammnyi mézre és 650 grammnyi vanília joghurtra.

A citromos-mézes fagyasztott joghurt kellemes frissítő lesz

Elkészítés

Első lépésben öntsük a citromlevet és a mézet egy kicsi, nyeles edénybe. Ezután kezdjük el melegíteni alacsony hőfokon egészen addig míg a méz meg nem olvad. Ezután vegyük le a masszát a főzőlapról, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.

Miután lehűlt, öntsük a mézes keveréket és a joghurtot egy kancsóba, majd jól keverjük össze. Ezután öntsük ki a mixtúrát egy fagylaltos edénybe. Állítsuk be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.

Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsük át egy fagyálló tálba. Ily módon legfeljebb egy hétig tárolható a fagyasztóban.

„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztro élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – jegyezte meg a Sage szakembere.

Ezt is készítsd el: 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!