Facebook hozzászólás
120

Menta csokis fagylalt, ami jól esik a kánikulában

A meleg nyári napokon nincs is jobb egy házilag elkészíthető fagyinál!

A nyári kánikulában desszertként, vagy magában fogyasztva kellemes felfrissülést nyújtanak a fagylaltok, főleg a most következő menta csokis változat. A hűsítő ínyencségből már számos változat létezik, a kombinációknak csak a fantázia szabhat határt. Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage most egy könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

Menta csokis fagylalt

A csokoládé fagylalt formájában is nagy népszerűségnek örvend. Mentával megbolondítva viszont ízletes hűsítő varázsolható belőle. Egy literre elegendő menta csokis fagylalt elkészítéséhez 75 ml tejre, 2-3 csepp menta kivonatra, 125 ml habtejszínre. 120 grammnyi jó minőségű feldarabolt étcsokoládéra, 5 tojás sárgája, 75 grammnyi porcukorra és még 60 grammnyi extra étcsokoládéra van szükség.

A menta csokis fagylalt jól lehűt téged is a melegben (FOTO: PEXELS.COM)

Elkészítés:

Első lépésben öntsük a tejet, a habtejszínt, a csokoládét és a menta kivonatot egy vastag aljú, közepes méretű nyeles edénybe. Melegítsük egészen addig, amíg a csokoládé fel nem olvad benne, illetve amíg el nem kezd gőzölögni.

Eközben öntsük a tojássárgáját és a cukrot egy tálba és kevergessük addig, amíg fel nem olvad benne. Ha a csokoládés-tejes keverék felmelegedett, akkor lassan öntsük bele a tojássárgájába.

Következő lépésben töröljük ki az edényt, majd öntsük bele vissza a mixtúrát és alacsony hőfokon melegítsük tovább egészen addig míg sűrűvé nem válik, illetve amíg rá nem tapad a fakanál hátuljára.

Ezután öntsük a masszát hőálló tálba, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe, hogy kellőképen lehűlhessen.

Amennyiben lehűlt, öntsük a mixtúrát egy fagylaltos edénybe. Állítsuk a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra. Ezután adjunk hozzá extra csokidarabokat, amikor a fagylaltgép jelzi. Amikor a massza megfagyott, akkor tegyük át egy fagyálló tálba és legfeljebb egy hétig tartsuk a fagyasztószekrényben

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!