Facebook hozzászólás
442

Lekváros-bodzás palacsinta

Különleges palacsinta változat a bodzavirágos, nem csak így lehet elkészíteni, de úgy is, hogy a virágokat megmártjuk a sűrű palacsinta tésztában, úgy sütjük ki. Mindkét variáció isteni!

Lekváros, bodzás palacsinta, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
2 dl szódavíz
0.5 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
5 db bodzavirág
7 ek lekvár/dzsem
Elkészítése:

A bodza virágokat megmossuk, lecsepegtetjük, az apró virágokat leszedjük a szárakról. A tojásokat a cukorral, sóval, a  tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk a tésztát, Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
Kb. 1 órát pihentetjük, majd egyesével kisütjük. Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.

Palacsinta torta
Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni! Nagyon ajánljuk kipróbálásra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!